top of page

SANNAZ

Hoe kies je de juiste trouwfotograaf voor jullie perfecte bruiloft?


Jouw picture perfect wedding


Deze uitgebreide lijst met tips en adviezen garandeert dat jullie de juiste trouwfotograaf kiezen voor jullie trouwdag.

En dat de foto's jarenlang veel plezier en opwinding zullen bezorgen.


Het kiezen van een fotograaf is meer dan alleen het kiezen van iemand die de foto’s op jullie trouwdag maakt.


Hoeveel zou je betalen om deze geweldige en waardevolle herinneringen te bewaren?


Je bent misschien al een tijdje aan het rondkijken om de juiste fotograaf te vinden. Misschien is dit wel de eerste website die je bezoekt. Door het praten met al mijn bruidsparen door de jaren heen, weet ik dat het heel verwarrend en overweldigend kan aanvoelen om de perfecte trouwfotograaf voor je bruiloft te vinden.

Er zijn zoveel trouwfotografen om uit te kiezen. Ze hebben elk een andere visie op hoe je een bruiloft kunt vastleggen. Ze hebben verschillende stijlen, bewerkingsmethoden, leveringskwaliteit en natuurlijk hebben verschillende mensen ook nog verschillende persoonlijkheden!

Hoe kies je nou de meest perfecte, getalenteerde, creatieve en geweldige trouwfotograaf die je behoeften begrijpt en kan leveren wat je wilt ?!

Nou, ik ben hier om je te helpen bij het kiezen van de juiste trouwfotograaf voor je perfecte trouwdag. In mijn uitgebreide trouw gids staat mijn werkwijze en nog veel meer tips, zoals wat ik hieronder noem.
First things first!

Je bent net verloofd! Gefeliciteerd!!! Nu de ring vrolijk glinstert aan je ringvinger en je het leuke nieuws aan je familie en beste vrienden hebt vertelt ... Is het tijd om met de planning te starten!


 
 

Hier wil ik met jullie mijn tips en trucs delen voor bruiden en bruidegoms die vinden dat hun trouwfoto's een van de belangrijkste onderdelen van hun trouwdag zijn.Een moment in tijd


Je trouwfoto's gaan een leven lang mee. Je zou kunnen zeggen dat het zelfs voor generaties lang meegaan. Het zijn de trouwfoto's die je je kinderen en je kleinkinderen laat zien. Ik geloof dat ze de magische en speciale momenten van je trouwdag moeten vastleggen. Ik wil dat al mijn bruiden en bruidegoms foto’s en kunstwerken hebben om hun bijzondere momenten op de bruiloft voor altijd te koesteren.Voorkomen is beter dan genezen

Ik heb koppels die naar me toe zijn gekomen na hun bruiloft, zeer teleurgesteld over de trouwfotograaf die ze hadden gekozen. Ze willen dan een shoot plannen met hun trouwkleding, om voor alsnog wat mooie en romantische foto's van elkaar te hebben.

Ik heb zo veel medelijden met ze omdat het zo moeilijk is om de opwinding en WOW-momenten van je trouwdag opnieuw te creëren. En ik heb dit zelf ook ervaren! Mijn man en ik hadden zelf geen research gedaan om de juiste fotograaf te vinden. Ik nam het woord aan van een planner. Moet erbij melden dat wij ons bruiloft in 6 weken hadden gepland, in het buitenland. Dus dat is een ander verhaal. Maar het gaat erom dat wij de foto’s nooit terugkijken, ondanks dat de kinderen er wel om vragen. De teleurstelling is groot. De foto’s passen helemaal niet bij onze wensen en idee van trouwfoto’s.Toptips

Let op: mijn tips zijn gebaseerd op mijn ervaring als trouwfotograaf en is mijn persoonlijke mening. Deze tips zijn hoe ik onze fotograaf zou kiezen nu en hoe ik je hiermee kan helpen.


Het is makkelijk om een website te vullen met een paar goede foto's die een trouwfotograaf de afgelopen jaren heeft mogen maken. Kijk naar je eigen telefoon of camera. Voor elke 100 foto's die je maakt, ben je misschien blij met eentje om te laten printen, of om te posten op Instagram.


Je moet iemand zoeken die een constante kwaliteit kan leveren. Iemand die getalenteerd genoeg is om een aantal magische momenten te creëren gedurende de hele trouwdag. Niet iemand die een top 20 prachtige trouwfoto's van honderden bruiloften heeft samengesteld.


Zoek naar voorbeelden van de fotografen die de hele dag van de trouwdag van een bruid en bruidegom hebben vastgelegd. Door dit te doen, zie je de kwaliteit van de hele reportage. Kijk naar de kwaliteit van verschillende scenario’s. Een donkere dansvloer moet heel anders gefotografeerd worden dan een ceremonie buiten, in het velle zonlicht. Hoe flexibel en kundig is de fotograaf in verschillende situaties.


Vergeet niet dat trouwfotografen in hun portfolio laten zien wat ze graag fotograferen. Het is geweldig als de trouwfoto's die je echt wilt, overeenkomen met wat je ziet in de portfolio van de trouwfotograaf. Je kunt erop vertrouwen dat jij en de trouwfotograaf op dezelfde lijn zitten.


Ervaringen van eerdere klanten


Vind je de foto’s van de trouwdag van je nicht, vriendin of kennis prachtig? Vraag dan wie de fotograaf is. Maar vooral ook erg belangrijk: hoe was hun ervaring met de fotograaf.


Lees de ervaringen van bruidsparen met de bruidsfotograaf. Vaak staat dit op de website van de fotograaf: zoals hier. Maar er zijn ook andere platforms waar je ervaringen kan lezen, zoals: Google, The Perfect Wedding en Zank You.


Maak vooral kennis met de fotografen van wie hun werk en website je aanspreken. Hebben jullie een ‘click’ met elkaar? Vraag dan om een offerte. Hopelijk heb ik je op deze manier iets meer informatie gegeven, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Spreekt mijn werk(wijze) jou aan? Dan nodig ik jullie graag uit voor een drankje om eens samen te dromen over jullie trouwdag! Ik doe in ieder geval mijn best om jullie bruiloftwensen waar te maken in de vorm van authentieke foto’s die heel waardevol voor jullie zullen zijn.


Comments


Say Hi on the gram

@Sannaz.photography

bottom of page