top of page

SANNAZ

6 redenen waarom je in een kasteel of landhuis zou trouwen


Je bent verloofd en één van de eerste vragen is: Waar ga je trouwen?!


Er zijn zoveel opties! Wil je binnen, buiten? Strand of het bos? In een city hotel of op een boerderij? En, wat dacht je van trouwen in een kasteel? Ik weet het, ik weet het, je denkt waarschijnlijk "Maar is dat niet een beetje ouderwets?" Maar hoor me uit, want er zijn zoveel redenen waarom een kasteelhuwelijk de juiste keuze is.


Een kasteelhuwelijk biedt niet alleen een sprookjesachtige omgeving voor uw speciale dag, maar het kan ook helpen om jouw trouwfoto's echt te laten opvallen. Als ervaren trouwfotograaf kan ik je verzekeren dat een kasteel de perfecte achtergrond biedt voor jullie trouwfoto's. Van de elegante trappen en gedetailleerde architectuur tot de weelderige tuinen en buitenplaatsen, er is altijd een prachtig decor voor de foto's.


Bovendien biedt de exclusiviteit van een kasteelhuwelijk u en uw fotograaf de vrijheid om intieme momenten vast te leggen zonder onderbrekingen. Als je op zoek bent naar prachtige trouwfoto's die de emoties en het gevoel van jullie bijzondere dag vastleggen, dan is een kasteelhuwelijk zeker het overwegen waard.

Bruiloft op de Kasteel de Wijenburg
Kasteel de Wijenburg
Kasteel de Wittenburg

1. It's the Romance!

Laten we het allereerst hebben over de romantische factor. Er is gewoon iets aan trouwen in een kasteel dat sprookjesachtige romantiek uitstraalt. De geschiedenis en charme van deze oude gebouwen zorgen voor een echt magische en onvergetelijke setting. En kun je je de verbluffende fotomomenten voorstellen? Denk er eens over na: je hebt grote zalen, torentjes, geheime tuinen en binnenplaatsen om te gebruiken als achtergrond voor je trouwfoto's. Geloof me, mijn hoofd draait overtoeren in een kasteel. Met de grote raampartijen kan je ook hele dramatische (of ook wel filmisch) licht creëren in de foto's.


Kasteel de Hooge Vuursche
Kasteel de Hooge Vuursche
Fotoshoot bruidspaar Landgoed Rhederoord
Landgoed Rhederoord

2. Slecht weer-proof

Een kasteel is niet alleen een plechtige keuze, maar het is ook heel functioneel: op elk moment van het jaar, of er nu zon, regen of sneeuw is, kunnen de grote ruimtes worden aangepast aan jullie behoeften. En zeg nou zelf, zelfs in de zomer hebben we in Nederland niet altijd voorspelbaar weer.

Tijdens de warme maanden kan je eventueel alles buiten houden en genieten van de bloeiende bomen en prachtige bloemen. Maar het is soms ook te heet en is het juist fijn dat je binnen de ceremonie kan houden, zodat niet mensen in de directe hete zonlicht zitten. En in de koudere maanden bieden de zalen ruimte voor de ceremonie, receptie en de rest van de planning.


Bruid maakt zich klaar in Slot Zeist
Slot Zeist
Diner tafel setting Slot Zeist
Slot Zeist
Bruidspaar danst op Buitenplaats Sparrendaal
Buitenplaats Sparrendaal

3. Exclusiviteit

Veel kastelen bieden exclusief gebruik van de locatie, wat betekent dat jullie en je gasten het hele kasteel voor jullie zelf hebben op de trouwdag. Dit betekent niet alleen dat je veel privacy hebt, maar het betekent ook dat je fotograaf alle vrijheid heeft om alle intieme, openhartige momenten vast te leggen die een bruiloft zo speciaal maken, zonder onderbrekingen.


Ceremonie op de Landgoederij
De Landgoederij
Trouw fotoshoot op Kasteel de Hooge Vuursche
Kasteel de Hooge Vuursche
Bruiloft op Landgoed te Werve
Landgoed Te Werve

4. Uniek landschap

En laten we het landschap niet vergeten. Kasteellocaties bieden vaak prachtige en unieke buitenruimtes zoals tuinen, terrassen en binnenplaatsen die absoluut adembenemende trouwreportages kunnen opleveren. Stel je voor dat je gaat trouwen in een weelderige tuin omringd door bloeiende bloemen, of geloften uitwisselt op een terras met een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Het is voor mij al genoeg om weg te zwijmelen!


Ceremonie op Kasteel de Wijenburg
Kasteel de Wijenburg
Ceremonie buiten Landgoed Rhederoord
Landgoed Rhederoord
Ceremonie binnen Landgoed Rhederoord
Landgoed Rhederoord

5. Prachtige binnen ruimtes

Maar het is niet alleen de buitenkant van het kasteel dat zorgt voor geweldige huwelijksfotografie. De binnenkant van het kasteel is net zo fotogeniek, met grote zalen, sierlijke trappen en prachtige details die echt unieke en verbluffende foto's kunnen opleveren. Bovendien bieden veel kastelen de mogelijkheid om de ruimtes te personaliseren met bijvoorbeeld mooie bloemwerk, zodat je een bruiloft kunt creëren die echt uniek is en jullie persoonlijke stijl weerspiegelt.


Fotoshoot bruiloft op Landgoed Rhederoord
Landgoed Rhederoord
Aankomst bruidspaar Kasteel Oud Poelgeest
Kasteel Oud Poelgeest
Fotoshoot bruiloft op Kasteel de Hooge Vuursche
Kasteel de Hooge Vuursche

6. Alles op 1 locatie

En laten we het gemak van het trouwen in een kasteel niet vergeten. Door de ceremonie, receptie, diner en het feest op één plek te hebben, kan het planningsproces van de bruiloft veel gemakkelijker en stressvrij zijn. Het is ook geweldig voor je gasten, omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over reizen tussen locaties of het vinden van een plek om te verblijven. En op sommige locaties kan je zelfs in de ochtend al een kamer krijgen om jezelf klaar te maken.Slot Zeist


7. Accommodatie

Vaak hebben landhuizen en kastelen accommodatie waar jullie en je gasten kunnen verblijven. Dit is natuurlijk heel handig als gasten van ver moeten reizen. Of als gasten in de avond liever niet naar huis willen rijden. Iedereen maakt er dus echt een paar dagen weg van en geniet volop van de bruiloft!


Kasteel de Wittenburg
Kasteel de Wittenburg

Al met al is een kasteelhuwelijk een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een werkelijk unieke, romantische en onvergetelijke huwelijkservaring. En met alle prachtige fotomomenten die een kasteel biedt, is het een no-brainer voor elk stel dat hun speciale dag op de mooist mogelijke manier wil vastleggen. Dus, als je op zoek bent naar een trouwlocatie die je zeker de adem beneemt en waar je echt prachtige trouwreportages mee kunt maken, overweeg dan om in een kasteel te trouwen.


Een ervaren trouwfotograaf weet precies hoe die de romantiek en grandeur van een kasteel kan vastleggen in unieke en verbluffende foto's. En met alle prachtige fotomomenten die een kasteel biedt, is het een no-brainer voor elk stel dat hun speciale dag op de mooist mogelijke manier wil vastleggen.


En vergeet niet om een ervaren bruidsfotograaf ( ;) )in te huren om al die speciale momenten vast te leggen die je voor altijd wilt koesteren!


 

Als je je bruiloft plant en je bent geïnspireerd geraakt door de foto's, neem dan contact met me op. Ik denk graag met je mee en laten we kijken hoe we samen kunnen werken. Check vrijblijvend onze beschikbaarheid en vraag de informatie magazine aan.
Say Hi on the gram

@Sannaz.photography

bottom of page