Reizen door Israel en Palestina

Wat mij ook gemotiveerd heeft om de fotocamera te pakken is mijn reis door Israel en Palestina in 2005. Wat ik tijdens mijn reis zag, wilde ik delen met de mensen om mij heen. De mooie mensen, maar ook het conflict. De dingen waar je van weg wilt kijken, maar ook de mensen die van elk klein iets een feestje van kunnen maken. Het contrast trok mij aan en ik vond het een uitdaging om een zo goed mogelijk beeld te geven van de waarheid.

De geboorte van mijn kids

Ik ben een trouw-, portret en fashion fotograaf. Ik heb altijd een liefde voor beelden gehad. Als klein kind begon ik al met tekenen en ontwierp ik mijn eigen kleding. Als tiener wilde ik documentaires maken en oorlogsjournaliste worden. Eigenlijk wilde ik te veel en kon ik niet kiezen. Nu weet ik dat ik altijd iets met mijn creativiteit wil doen en mensen wil raken met mijn zicht op het leven, hoe klein of groot de aanraking ook is.

Vintage Kaart Transparantie

De geboorte van mijn kinderen was ook een motivatie om te fotograferen. Elke ouder heeft wel een realisatiemoment dat de tijd snel gaat en de kinderen al snel van baby naar tieners groeien. Ik wilde foto’s als geheugensteuntje gebruiken. Maar ook vooral om leuke momenten te creëren voor later, wanneer wij als familie terugkijken naar de oude foto’s.

2020 Sannaz Rotterdam klein-0001.jpg

HOE HET ALLEMAAL BEGON

HOE IS HET NOU ECHT OM MET MIJ TE WERKEN?

Nou, afgezien van een aantal pogingen om grappig te zijn, ben ik verder vriendelijk en professioneel. Dat is in ieder geval wat mensen uit mijn omgeving onder andere zeggen over mij. Wat mij denk ik kenmerkt is mijn relaxte houding tijdens fotograferen. Ik blijf kalm, ook in tijden van stress. Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen ons. Jullie moeten je comfortabel voelen bij mij. Ik word een vijfde wiel aan de wagen, zeg maar. Maar wel in een positieve zin :)

Kortom, ik houd van verhalen (vertellen). Als beelddenker vind ik fotograferen een heel mooi medium om uiting te geven aan die passie. Met elke foto die ik maak, sta ik stil bij de gedachte hoe waardevol het plaatje zal zijn over 50, 100 of zelfs 150 jaar. Het leuke aan bruidsfotografie vind ik de opwinding en de zenuwen op de grote dag. Er gebeurt dan zoveel op zo’n dag en iedereen is blij! Ik hou ervan om iedere keer in een andere omgeving te werken en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is zo leuk om te zien hoe elke familie elkaar liefde toont en het trouwen viert. Zelf hou ik ook van de uitdagingen die je als bruidsfotograaf soms aan moet gaan. Het houdt me scherp en het is nooit saai. En natuurlijk is de muziek aan het einde van de dag ook niet verkeerd! Vaak feest ik nog door in de auto, onderweg naar huis.

SPL_8426_edited.jpg

Verder dan het fotograferen, behandel ik jullie als mijn eigen familie. Daarmee bedoel ik niet de familie die ik alleen op feesten zie, maar echt die leuke familie met wie ik dagjes uit plan. Ik ben die fotograaf die je kalmeert als je even in paniek raakt of je beschermt tegen de bemoeizuchtige familieleden (we zullen er wel geheime gebaren signalen voor moeten bedenken).

 

Of het nou gaat om het zoeken van een perfecte locatie voor portretten, de scheur in je jurk naaien of een huilend kind omkopen - I’ve got your back!

Nu weet je ook iets over mij. Wil je meer weten of je ideeën met mij bespreken?

Sannaz Blue Birds-0002.jpg

De ideale fotograaf-checklist:

✔ Een kalme, vriendelijke, vrolijke persoon die je helpt om te ontspannen en er echt van te genieten om voor de camera te staan

✔ Iemand met veel ervaring (met 150+ bruiloften te hebben gefotografeerd, kan ik zeggen dat ik wel ervaring heb ;) )

✔ Iemand die mooie, echte foto's van jou en je dierbaren maakt zonder enige onhandigheid of cheesy poseren

✔ Go with flow attitude. Maakt niet hoe jullie dag loopt, ik ben er om alles vast te leggen

211112- Sannaz Photography- Ingrid Tjeerd_310.jpg
Vertel me meer! Laten we kennismaken.