Het leven is mijn speelparadijs en ik hou ervan om alles uitgeprobeerd te hebben, voordat ik naar huis ga.

Hoe het allemaal begon

Ik heb altijd een liefde voor beelden gehad. Als klein kind begon ik al met tekenen. Als tiener wilde ik documentaires maken en oorlogsjournaliste worden. Eigenlijk wilde ik te veel en kon ik niet kiezen. Nu weet ik dat ik altijd iets met mijn creativiteit wil doen en mensen wil raken met mijn zicht op het leven, hoe klein of groot de aanraking ook is.

Wat mij ook gemotiveerd heeft om de fotocamera te pakken is mijn reis door het Midden-Oosten in 2005. Wat ik tijdens mijn reis zag, wilde ik delen met de mensen om mij heen. De mooie mensen, maar ook het conflict. De dingen waar je van weg wilt kijken, maar ook de mensen die van elk klein iets een feestje van kunnen maken. Het contrast trok mij aan en ik vond het een uitdaging om een zo goed mogelijk beeld te geven van de waarheid.

De geboorte van mijn kinderen was ook een motivatie om te fotograferen. Elke ouder heeft wel een realisatiemoment dat de tijd snel gaat en de kinderen al snel van baby naar tieners groeien. Ik wilde foto’s als geheugensteuntje gebruiken. Maar ook vooral om leuke momenten te creëren voor later, wanneer wij als familie terugkijken naar de oude foto’s.

Kortom, ik houd van verhalen (vertellen). Als beelddenker vind ik fotograferen een heel mooi medium om uiting te geven aan die passie. Met elke foto die ik maak, sta ik stil bij de gedachte hoe waardevol het plaatje zal zijn over 50, 100 of zelfs 150 jaar. Het leuke aan bruidsfotografie vind ik de opwinding en de zenuwen op de grote dag. Er gebeurt dan zoveel op zo’n dag en iedereen is blij! Ik hou ervan om iedere keer in een andere omgeving te werken en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is zo leuk om te zien hoe elke familie elkaar liefde toont en het trouwen viert. Zelf hou ik ook van de uitdagingen die je als bruidsfotograaf soms aan moet gaan. Het houdt me scherp en het is nooit saai. En natuurlijk is de muziek aan het einde van de dag ook niet verkeerd! Vaak feest ik nog door in de auto, onderweg naar huis.

Hoe is het nou echt om met mij te werken?

Nou, afgezien van een aantal pogingen om grappig te zijn, ben ik verder vriendelijk en professioneel. Dat is in ieder geval wat mensen uit mijn omgeving onder andere zeggen over mij. Wat mij denk ik kenmerkt is mijn relaxte houding tijdens fotograferen. Ik blijf kalm, ook in tijden van stress. Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen ons. Jullie moeten je comfortabel voelen bij mij. Zeg maar een derde wiel aan de wagen. Maar wel in een positieve zin :)

De hele dag draait om jullie

FotograafSannaz

Het zijn niet van die pijnlijke standaard foto’s waar je constant in de camera kijkt met een neppe brede lach op je gezicht. Uiteindelijk gaat het om het genieten van de dag en soms mijn aanwijzingen volgen om dat mooie licht op de juiste plek en de mooiste hoek vast te leggen. Je ziet hoe de neus van je partner gerimpeld wordt wanneer hij/zij echt lacht (we weten allemaal een echte van een neppe lach te onderscheiden), of wanneer je zucht als je partner weer een flauwe grap vertelt. Vaak ben ik onopvallend, zodat ik niemand kan beïnvloeden met mijn camera om zo veel mogelijk oprechte momenten vast te kunnen leggen. En soms zul je ook wel denken “Wat is ze nu aan het doen?” Maak je daar geen zorgen over, dan ben ik bezig met het creëren van een beeld dat ik in mijn hoofd heb. Dat ziet er dan soms heel raar uit omdat ik iets voor mijn camera houd of het meest rare positie moet aannemen om precies die juiste hoek, compositie of licht te bereiken.

Verder dan het fotograferen, behandel ik jullie als mijn eigen familie. Daarmee bedoel ik niet de familie die ik alleen op feesten zie, maar echt die leuke familie met wie ik dagjes uit plan. Ik ben die fotograaf die je kalmeert als je even in paniek raakt of je beschermt tegen de bemoeizuchtige familieleden (we zullen er wel geheime gebaren signalen voor moeten bedenken).

Of het nou gaat om het zoeken van een perfecte locatie voor jullie portretten, de scheur in je jurk naaien of een huilend kind omkopen - I’ve got your back!

Nu weet je ook iets over mij. Wil je meer weten of je ideeën met mij bespreken?

Contact

Ik reageer binnen 24 uur op je mail, anders is mijn mail misschien in je spam box terecht gekomen.