top of page

SANNAZ

Elopement: intiem trouwen tijdens Corona

JE VRAAGT JEZELF MISSCHIEN AF HOE JE KAN TROUWEN (OF ELOPEN) OMDAT JULLIE BRUILOFT IS UITGESTELD VANWEGE HET CORONAVIRUS.


Welkom bij Sannaz Photography! Ik waardeer het enorm dat je hier bent en ik vind het heel erg voor jullie als jullie je bruiloft hebben moeten uitstellen. Als een doorgewinterde fotograaf voor avontuurlijke bruiloften, wil ik je helpen met het plannen van je kleine bruiloft, of ook wel je elopement. Zelfs als je nooit hebt overwogen om te elopen, zal deze blog je helpen met alles wat je moet weten om tijdens het coronavirus nog steeds de knoop door te hakken en te trouwen. Je kunt nog steeds een dag plannen om te herinneren, in een intieme, romantische setting en trouwen met je geliefde.


Mijn grootste tip om de pandemie te bestrijden, is om te overwegen om de legale gedeelde van de bruiloft door te laten gaan en het feest uit te stellen naar een toekomstige datum zonder gedoe met COVID-19. Ik geef wat tips op mijn andere blog: Het Corona Virus: 4 tips als je bruiloft al gepland is.

Onderaan deze blog heb ik voor inspiratie foto’s van een styled elopement in Soesterduinen toegevoegd.


SLA DEZE BLOG OP JE PINTEREST BORD DOOR ONDERSTAANDE FOTO TE GEBRUIKEN


Wat is een Elopement?Volgens Wikipedia betekent Elopement een schaking. Het is het zonder toestemming (van de ouders) wegvoeren van een vrouw, met de bedoeling om met haar te gaan samenwonen of trouwen. Gelukkig is de deze definitie in de loop van de tijd veranderd. Nu betekent een elopement dat je trouwt en het viert met alleen julliezelf of een kleine bijeenkomst op een minimale, meer casual manier. Het is een intieme bruiloft waarbij je letterlijk kunt doen wat je maar wilt om er je beste dag ooit van te maken (zelfs tijdens de uitbraak van het coronavirus)! Ik geloof echt dat er geen regels zijn als het gaat om hoe te elopen. Ik denk dat een veel voorkomende mythe over elopement is dat ze zonder planning zijn (in vergelijking met grotere, traditionele bruiloften), maar een elopement vereist soms ook wat planning. Waar moet je ceremonie zijn? Wie moet worden uitgenodigd? Welke speciale details moeten in jullie dag worden verwerkt? Details zoals deze zijn waarom het zo belangrijk is om het juiste leveranciersteam in te huren om jullie droom elopement werkelijkheid te laten worden. Als je al aanbetalingen hebt gedaan voor leveranciers voor je eerste huwelijksplannen, neem dan contact met hen op en kijk of ze bereid zijn een schikking voor je te regelen! Als jullie geen leveranciers hebben, hebben jullie geluk! Ik ken toevallig een hele geweldige fotograaf met een leuke persoonlijkheid en ze heeft altijd snacks bij zich ;). Maar nu even serieus, het helpen van koppels om de perfecte dag te plannen, is een van de favoriete onderdelen van mijn werk! Ik deel mijn ideeën met jullie en onderzoek verschillende wandelingen om de beste locatie te vinden op basis van de voorkeuren van het bruidspaar.De locatie van een elopement


Het mooie van een elopement is dat er eindeloze mogelijkheden zijn om jullie ceremonie te houden. Het kan plaatsvinden in de natuur, in openbare parken, bij iemand thuis of zelfs ook op een officiële trouwlocatie. Wilde je altijd al je geloften op een strand in Hawaï delen? Had je gehoopt de heuvels als achtergrond te hebben terwijl je je "ja, ik wil" zegt? Met een elopement is de bestemming waar je maar wilt, zonder je zorgen te maken over een flinke aanbetaling op een trouwlocatie. Omdat ze meestal een minimale setup vereisen (als die er al zijn), zijn de mogelijkheden voor ceremonielocaties open voor alles wat je maar kunt dromen.Je hoeft geen uitgebreide gastenlijst samen te stellen


In meeste gevallen zijn de intieme familie van het bruidspaar en/of de beste vrienden aanwezig op een elopement. Maar soms bestaat een elopement zelfs alleen uit het echtpaar, de trouwambtenaar en de fotograaf, die vaak als getuige optreedt.Het prijskaart van een elopement is een stuk aantrekkelijker


Het meest ontmoedigende onderdeel van elke bruiloft is meestal het prijskaartje. Traditionele bruiloften met een grotere gastenlijst kunnen duur worden als je uitnodigingen, decor, locatie, eten en alle andere kleine details bij elkaar optelt. Elopement-pakketten zijn een betaalbaar alternatief voor het bruidspaar met een beperkt budget - of voor het koppel dat hun geld wil besteden aan de huwelijksreis.Gasten toch betrekken bij jullie elopement


Als jullie willen dat jullie naaste familie en vrienden deel uitmaken van jullie trouwdag, kan je jullie elopement live streamen! Het gebruik van een mobiele streaming is een ideale manier voor jullie familie en vrienden om bij een deel van jullie dag te zijn, maar dan virtueel! Als je ervoor kiest om jullie elopement live te streamen, denk dan goed na over deze punten voordat je trouwt:

  • Zorg ervoor dat je je streamingaccount hebt ingesteld voordat je trouwt. Je kan bijvoorbeeld een account aanmaken bij Zoom en de link delen met gasten.

  • Test het signaal op jullie elopement-locatie. Op sommige afgelegen locaties kan niet worden gestreamd als er geen netwerk is.

  • Zorg ervoor dat jullie gasten weten hoe ze hun microfoons moeten dempen, zodat jullie en andere gasten geen ongewenst achtergrondgeluid horen.

  • Laat iemand de videostream opnemen! Dit wordt een leuke opname om naar terug te kijken en te zien waar iedereen was tijdens jullie ceremonie.

  • Vraag jullie gasten om zich nog steeds te verkleden alsof ze naar jullie bruiloft komen! Laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal op zoek naar een reden om tegenwoordig toch uit onze pyjama te komen ;-)

  • Elopement-bruiloften bieden koppels de volledige controle over hun dag. Met minder aanwezigen hoeft je geen concessies te doen om iedereen tevreden te stellen. Kleding kan variëren; ceremonies kunnen religieus of seculier zijn; je kunt ervoor kiezen om een receptie te hebben of deze over te slaan. Ze kunnen spontaan zijn, maar je kunt het ook een jaar van tevoren plannen. Deze dag gaat over jullie commitment aan elkaar, dus waarom niet de financiële en sociale druk van tafel vegen? Op die manier kunnen jullie je concentreren op wat het belangrijkste is: elkaar.Je weet dat jullie willen elopen!


Ik weet dat je misschien denkt: 'Kunnen we nou wel echt elopen?' Ik zou zeggen: JA! Ik hoop echt dat deze tips nuttig voor je zijn geweest. Als je nog vragen hebt of begeleiding nodig hebt voor je nieuwe elopementplannen, ben ik er om te helpen! Dus neem contact met me op zodat ik kan meedenken met wat het beste voor jullie is.


Zie hieronder foto’s van een styled elopement in Soesterduinen.

Styling: Sannaz Photography & Echt Sharon Fotografie: Sannaz Photography Make up en hair: Farzia Habiboellah Weddingplanner: Echt Sharon Trouwambtenaar: Mildred Nijhove Bloemen: Blooming by Diana Trouwjurk: Ieks Bridal Videograaf: Jahra’s Videoproductie Sieraden: DRKS Bruidstaart: Sweetie Pies


コメント


Say Hi on the gram

@Sannaz.photography

bottom of page