top of page

SANNAZ

Het Corona virus: 4 tips als je bruiloft al gepland is

We maken nu ongekende tijden mee en elke dag ben ik me weer bewust van wat voor impact dit heeft op ons leven. Mijn persoonlijke ervaring en gedachten beschrijf ik in een andere blog. Hier wil ik vooral de bruidsparen, die een bruiloft binnen aantal maanden hadden gepland, een hart onder de riem steken. Het virus is al verschrikkelijk. Als hierdoor ook een bijzondere dag als je bruiloft nu niet door kan gaan, is dat extra zuur.


Allereerst wil ik je vertellen dat ik heel erg met je meevoel.


Ik snap dat je als bruid en/of bruidegom nu veel vragen en twijfels hebt. We zouden allemaal willen weten wat ons precies te wachten staat. Kunnen we na 1 juni al terug naar ons normale leven? Kunnen we weer elkaar knuffelen zonder ons zorgen te hoeven maken? Hoe lang moeten we uiteindelijk met de maatregelen leven?


Hoe lang we nog in deze situatie zitten, is nog niet duidelijk. Wat we wel zeker weten is dat het virus zeer besmettelijk is. Daarom zijn evenementen en bruiloften geannuleerd of verschoven.


Trouwen jullie tussen nu en 1 juni? Dan weet je zeker dat je jullie trouwdatum moeten verschuiven. Trouw je iets later? Neem dan even rustig de tijd om na te denken over wat wijsheid is om nu te doen. Ik geef je graag wat tips om je te helpen hier een oplossing voor te vinden. Houdt ook vooral de regels van de overheid in de gaten.Stel jullie bruiloft uit, in plaats van annuleren


De kans is groot dat jullie al veel dienstverleners een aanbetaling hebben gedaan. In de meeste gevallen kun je dan jullie trouwdatum verzetten, zonder extra kosten. Veel dienstverleners gaan in deze lastige tijden hier coulant mee om.


Houd er wel rekening mee dat alle ondernemers in de trouwbranche het nu extra druk hebben met door alle bruiloften en evenementen die verzet of geannuleerd worden. Dus probeer zo snel mogelijk een gesprek met ze aan te gaan.Ga voor een realistische datum


Net als veel ondernemers bied ik mijn bruidsparen de mogelijkheden aan om kosteloos hun bruiloft te verzetten. Maar wees bewust dat door deze drukte niet alle leveranciers meer op een vrijdag of zaterdag beschikbaar zijn. Kijk dus ook naar de doordeweekse dagen. De kans is dan groter dan dat je meer keus hebt.


Informeer jullie gasten en maak een trouwsite


In zulke lastige situaties is het belangrijk om helder, open en transparant te communiceren met je gasten over de stand van zaken m.b.t. jullie bruiloft. Een groepsmail of een belronde is daarbij ontzettend effectief. Maar het is ook slim om een simpele trouwwebsite te maken, als centraal punt waar alle informatie en eventuele updates gedeeld worden. Zodra alles op één plek te vinden is, kun je vervolgens iedereen met een sms, appje of een telefoontje hiervan op de hoogte brengen. Op jullie website kun je zelfs een link plaatsen van de Rijksoverheid, zodat de gasten doorverwezen kunnen worden naar actuele en nauwkeurige informatie over de landelijke coronasituatie. Website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19Houd het intiem en livestream de bruiloft


In Amerika en Engeland is elopement al een begrip. Kort gezegd is dat het intiem trouwen met een handjevol gasten. Jullie trouwen in het bijzijn van jullie getuigen en misschien nog een paar hele speciale gasten. De fotograaf is er dan om dit hele bijzondere moment vast te leggen. Wil je weten wat een elopement is? Lees dat dan in een blog waar ik hier meer uitleg over geef.

Om de druk te verlichten in deze tijden is het wellicht een verstandig idee om eerst een elopement te doen en later, wanneer de rust is gekeerd, een feest te organiseren met al je familie en vrienden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit ook een elopement gedaan en het was werkelijk super romantisch. Pas een jaar later hebben wij een bruiloft gegeven met veel gasten.


Indien je toch liever meer mensen bij jullie ceremonie wil, is livestreamen een handige optie om te overwegen. Zo kunnen de gasten vanuit huis meekijken en zijn ze live getuigen van het ja-woord. Er zijn genoeg gratis apps die je kan gebruiken hiervoor. Het kan namelijk al makkelijk via je smartphone en een app uit deze lijst: 10 Best Mobile Live Streaming Apps (2020)


UPDATE: Uit de nieuwe maatregelen die vanaf 23 maart gelden, blijkt dat alle bijeenkomsten worden verboden (met uitzonderingen op begrafenissen en kerkelijke bruiloften). In dit geval is een elopement dus ook niet meer te adviseren.RAAK IN IEDER GEVAL NIET IN PANIEK. WANT, LATEN WE EERLIJK ZIJN, JE HEBT TEN SLOTTE JE FAVORIETE PERSOON GEVONDEN MET WIE JE DE REST VAN JE LEVEN SAMEN WILT ZIJN. DAT IS HET BELANGRIJKSTE!


Wat je daarna wilt doen is jullie liefde te vieren in het bijzijn van familie en vrienden. Misschien gaat jullie bruiloft er nu anders uitzien dan je eerst had gedacht en gaan jullie heel intiem trouwen of ook wel elopen. Je wilt misschien de ceremonie livestreamen met de mensen van wie jullie houden en eventueel volgend jaar een feest vieren met jullie familie en vrienden. Of jullie bruiloft wordt gewoon wel zoals je het precies had gedacht, maar dan alleen aantal maanden later.


Ik adviseer je om hier gewoon even de tijd voor te nemen en na te denken over jullie volgende stappen. Haal diep adem, zoek steun bij de mensen die jullie vertrouwen om je heen en onthoud waarom je wilt trouwen. Wat er ook gebeurt, jullie bruiloft zal prachtig zijn. Want, het gaat niet alleen om het feest, maar om de liefde voor de persoon met wie je samen wilt zijn.


In deze lastige tijden heb ik heel veel gevoelens. Maar ik geniet ook van de momenten die ik nu heb met mijn man en kinderen. We moeten ons even aanpassen, maar we komen hier alleen maar sterker doorheen. Weet dat ik er hier ben om je te helpen en met je mee te denken. Heb je vragen of wil je gewoon even je hart luchten? Weet dan dat je me makkelijk kan bereiken via verschillende kanalen.


VEEL SUCCES EN ZORG GOED VOOR JEZELF EN ANDEREN.


Comentarios


Say Hi on the gram

@Sannaz.photography

bottom of page